Vepřové kotlety na kmínu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety na kmínu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10300 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 212,1mg |
Draslík | 603,9mg |
Vláknina | 178,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín celý, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové kotlety, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety na kmínu postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety nařízneme na okrajích, lehce naklepeme, potřeme solí a česnekem a pomoučíme jednu stranu. |
2 | Maso vložíme do rozpáleného oleje pomoučenou stranou, opečeme, obrátíme, posypeme kmínem a zvolna dopečeme. |
3 | Část tuku slijeme, zalijeme vývarem (nebo vodou) a necháme přejít varem. |
Měkoučké masíčko, výborná vůně a především chuť. Není co dodat. Prostě dobrota největší.