Vepřové kotlety po maďarsku

70 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
34 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
747 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kotlety nařízneme na okrajích, lehce naklepeme, potřeme solí a pepřem a obalíme v mouce. Krátce je opečeme v horkém tuku.
  • 2
    Na tuku od pečení osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a krátce osmažíme. Přisypeme papriku a ihned zalijeme vývarem (nebo vodou) a necháme přejít varem. Kotlety vrátíme do omáčky a pod pokličkou dusíme asi 45 minut. Hotové kotlety upravíme na nahřátou mísu.
  • 3
    V kyselé smetaně rozmícháme mouku, nalijeme do vroucí omáčky a metlou rozšleháme. Vše povaříme asi 5 minut.
  • 4
    Nakonec přidáme nasekaný kopr, dochutíme a omáčku nalijeme na kotlety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.