Recept

Jelení řízky po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 10315

Ingredience

0,5 ks Cibule
320 g Jelení maso
1 polévková lžíce Kompot brusinkový
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Protlak rajčatový
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar z hovězích kostí
2 stroužek Česnek
1 ks Šalvěj čerstvá
350 g Špagety, Makarony vařené

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 148kJ
10% Sacharidy 35 g
38% Tuky 28 g
28% Sodík 569 mg
50% Bílkoviny 28 g

Jelení řízky po italsku postup přípravy receptu:

1

Z omyté kýty nakrájíme řízky, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme šalvějí.

2

Na rozpáleném tuku řízky zprudka opečeme po obou stranách, aby zůstaly krvavé. Necháme je na teplém místě.

3

Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, slabě osmahneme a smícháme s rajčatovým protlakem, lžící brusinkového kompotu a česnekem. Směs zalijeme smetanou, vývarem a povaříme. Ochutíme, vložíme řízky a necháme je asi 3 minuty táhnout.

4

Na ohřátou mísu upravíme vařené špagety a položíme na ně řízky. Podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept