Recept

Koroptve s kořeněnou náplní

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10319

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
4 ks Jalovec
2 ks Koroptev
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
3 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
250 ml Vývar z hovězích kostí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,226 kcal
Kilojoule 5 129kJ
13% Sacharidy 47 g
35% Tuky 26 g
27% Sodík 536 mg
329% Bílkoviny 185 g

Koroptve s kořeněnou náplní postup přípravy receptu:

1

Mladé koroptve očistíme, vykucháme a kůži na prsou opatrně podebereme, aby vznikla kapsa.

2

Roztlučeme koření, drobně nakrájíme cibuli, utřeme česnek a přidáme tymián a citronovou kůru. Vše ještě jednou jemně nasekáme a osolíme.

3

Připravenou směsí vytřeme kapsu a vnitřek koroptví. Kůži vyhladíme a koroptve obalíme plátky slaniny. Pečeme je asi 30 minut za občasného polévání vypečeným tukem.

4

Z vypečené šťávy sebereme tuk, zpěníme máslo, zaprášíme je moukou a osmahneme. Přilijeme vývar, smetanu a dobře provaříme.

5

Omáčku podáváme ke koroptvím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept