Koroptve s kořeněnou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koroptve s kořeněnou náplní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10319 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
4 ks | Jalovec |
2 ks | Koroptev |
20 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 30,1mg |
Draslík | 822,3mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Citronová kůra, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Koroptev, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koroptve s kořeněnou náplní postup přípravy receptu:
1 | Mladé koroptve očistíme, vykucháme a kůži na prsou opatrně podebereme, aby vznikla kapsa. |
2 | Roztlučeme koření, drobně nakrájíme cibuli, utřeme česnek a přidáme tymián a citronovou kůru. Vše ještě jednou jemně nasekáme a osolíme. |
3 | Připravenou směsí vytřeme kapsu a vnitřek koroptví. Kůži vyhladíme a koroptve obalíme plátky slaniny. Pečeme je asi 30 minut za občasného polévání vypečeným tukem. |
4 | Z vypečené šťávy sebereme tuk, zpěníme máslo, zaprášíme je moukou a osmahneme. Přilijeme vývar, smetanu a dobře provaříme. |
5 | Omáčku podáváme ke koroptvím. |