Kaštany glazované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaštany glazované
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10332 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
500 g | Kaštany jedlé |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 18,1mg |
Draslík | 855,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kaštany jedlé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kaštany glazované postup přípravy receptu:
1 | Jedlé kaštany nařízneme na oblé straně a položíme na vlhký plech. Necháme je v troubě, až slupka praskne a dá se oloupat. |
2 | Cukr zkaramelizujeme na másle, přidáme kaštany s trochou vývaru a pod pokličkou je dusíme téměř doměkka. Dbáme, aby se voda zcela neodpařila. |
3 | Když kaštany změknou, necháme je zesklovatět tak, aby byly obaleny karamelem. |