Jednoduchý recept

Kaštany glazované

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10332

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
500 g Kaštany jedlé
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 574kJ
17% Sacharidy 60 g
18% Tuky 14 g
14% Sodík 279 mg
8% Bílkoviny 4 g

Kaštany glazované postup přípravy receptu:

1

Jedlé kaštany nařízneme na oblé straně a položíme na vlhký plech. Necháme je v troubě, až slupka praskne a dá se oloupat.

2

Cukr zkaramelizujeme na másle, přidáme kaštany s trochou vývaru a pod pokličkou je dusíme téměř doměkka. Dbáme, aby se voda zcela neodpařila.

3

Když kaštany změknou, necháme je zesklovatět tak, aby byly obaleny karamelem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept