Kaštanové pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaštanové pyré
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10333 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
500 g | Kaštany jedlé |
1 polévková lžíce | Martell cognac |
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 605,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kaštany jedlé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kaštanové pyré postup přípravy receptu:
1 | Jedlé kaštany nařízneme na oblé straně, položíme na vlhký plech a necháme je v troubě, až slupka praskne a dá se oloupat. |
2 | Oloupané kaštany uvaříme v osolené vodě pod pokličkou doměkka. Scedíme je a prolisujeme. |
3 | V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme prolisované kaštany a rozmícháme je se smetanou a vývarem na hustou kaši. |
4 | Nakonec pokrm podle chuti osolíme, osladíme a ochutíme koňakem. |