Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 1035
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

250 g Cibule
1500 ml Hovězí vývar základní
150 g Játra hovězí
1 g Kmín celý
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
120 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 880kJ
4% Sacharidy 15 g
17% Tuky 13 g
41% Sodík 813 mg
15% Bílkoviny 8 g

Játrová omáčka postup přípravy receptu:

1

Do horkého tuku nasypeme jemně nakrájenou cibuli, kmín, osmahneme dorůžova a přidáme prosátou mouku. Připravíme světlou zásmažku.

2

Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem (trochu vývaru si ponecháme na rozmíchání jater), dobře rozšleháme, uvedeme do varu a opepříme. Za občasného prošlehání nejméně půl hodiny zvolna vaříme.

3

Provařenou omáčku přisolíme a procedíme přes hustý cedník.

4

Očištěná a opláchnutá játra umeleme, rozmícháme s trochou chladného vývaru a vlijeme je do omáčky. Za občasného promíchání játra v omáčce krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept