Játrová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrová omáčka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 1035 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
250 g | Cibule |
1500 ml | Hovězí vývar základní |
150 g | Játra hovězí |
1 g | Kmín celý |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
120 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 182,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Játra hovězí, Kmín celý, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Játrová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Do horkého tuku nasypeme jemně nakrájenou cibuli, kmín, osmahneme dorůžova a přidáme prosátou mouku. Připravíme světlou zásmažku. |
2 | Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem (trochu vývaru si ponecháme na rozmíchání jater), dobře rozšleháme, uvedeme do varu a opepříme. Za občasného prošlehání nejméně půl hodiny zvolna vaříme. |
3 | Provařenou omáčku přisolíme a procedíme přes hustý cedník. |
4 | Očištěná a opláchnutá játra umeleme, rozmícháme s trochou chladného vývaru a vlijeme je do omáčky. Za občasného promíchání játra v omáčce krátce povaříme. |