Recept

Mandlové pečivo se skořicí

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 10351

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Cukr moučkový
350 g Mandle
1 špetka Skořice mletá
40 ks Sušenky Club - máslové
3 ks Vaječný bílek slepičí
0,5 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

146% Kalorie 2,872 kcal
Kilojoule 12 014kJ
119% Sacharidy 427 g
144% Tuky 108 g
1% Sodík 21 mg
96% Bílkoviny 54 g

Mandlové pečivo se skořicí postup přípravy receptu:

1

Mandle spaříme, oloupeme a umeleme nebo jemně nasekáme. Vydlabanou vanilkovou dřeň smícháme s cukrem.

2

Z bílků ušleháme pevný sníh, po lžičkách přidáváme cukr a ještě šleháme. Přimícháme umleté mandle, skořici a citronovou šťávu.

3

Oplatky rozložíme na plech a na každou nastříkáme cukrářským sáčkem pusinku nebo navršíme 2 lžičky sněhu.

4

Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut.

Poznámka

Pokud bude mandlová směs řídká, přidáme ještě trochu mletých mandlí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept