Sardelová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardelová omáčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 1036 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
200 g | Cibule |
1500 ml | Hovězí vývar základní |
80 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sardelová pasta |
10 g | Sůl |
50 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 14,4mg |
Draslík | 126,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sardelová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku. |
2 | Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem, přidáme mletý pepř a sardelovou pastu a vše zvolna provaříme. |
3 | Omáčku přecedíme, přisolíme, přidáme máslo a ještě krátce povaříme. |
4 | Sardelovou omáčku připravujeme na vařené vepřové, hovězí nebo telecí maso a na ztracená vejce. |