Studená rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená rýže
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10361 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cukr vanilka |
1 l | Mléko plnotučné |
150 g | Rýže loupaná |
250 ml | Sirup rybízový |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 93,8mg |
Draslík | 29,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže loupaná, Sůl, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko plnotučné, Sirup rybízový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Studená rýže postup přípravy receptu:
1 | Rýži s mlékem a špetkou soli vaříme hodně doměkka. |
2 | Do horké rýže vmícháme změklou želatinu s cukrem. Po vychladnutí (než ztuhne) přimícháme ušlehanou smetanu. |
3 | Formičky vypláchneme studenou vodou, naplníme rýží a dáme do chladu ztuhnout. |
4 | Rýži vyklopíme z formiček a zalijeme jakoukoli ovocnou šťávou. |