Recept

Pudink studený krupicový

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10362

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
80 g Cukr moučkový
0,5 l Mléko plnotučné
50 g Máslo čerstvé
70 g Pšeničná krupice
250 ml Sirup malinový
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,045 kcal
Kilojoule 4 372kJ
47% Sacharidy 169 g
45% Tuky 34 g
10% Sodík 191 mg
32% Bílkoviny 18 g

Pudink studený krupicový postup přípravy receptu:

1

Mléko svaříme s citronovou kůrou, špetkou soli a máslem. Přisypeme krupici, rozmícháme a vaříme asi 10 minut.

2

Do ještě teplé kaše přimícháme žloutek a pevný sníh ušlehaný z bílků.

3

Formičky vypláchneme studenou vodou, naplníme kaší a necháme nejméně 2 hodiny v chladu.

4

Pudink vyklopíme a zalijeme malinovým sirupem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept