Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10364

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
100 g Cukr krupice
25 g Kakao - prášek
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Mléko plnotučné
100 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 777kJ
13% Sacharidy 48 g
33% Tuky 25 g
5% Sodík 101 mg
14% Bílkoviny 8 g

Pudink černobílý postup přípravy receptu:

1

Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně vmícháme obě vejce a sůl.

2

Mouku prosijeme s práškem do pečiva, přilijeme mléko a vymícháme hladké těsto. Polovinu těsta smícháme s kakaem, polovinu s citronovou kůrou.

3

Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nejdříve ji naplníme tmavým a potom světlým těstem. Formu uzavřeme a pudink vaříme 90 minut ve vodní lázni.

4

Formu zchladíme, otevřeme a necháme odpařit. Pudink vyklopíme na talíř a podáváme s vanilkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept