Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 10366

Ingredience

150 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
0,5 l Mléko plnotučné
0,3 l Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 254kJ
7% Sacharidy 26 g
25% Tuky 19 g
2% Sodík 46 mg
14% Bílkoviny 8 g

Krém krupicový postup přípravy receptu:

1

Ze 150g cukru připravíme karamel a vylijeme jím dno pudinkových formiček.

2

Vejce, žloutky, 100g cukru a vanilkový cukr rozmícháme metlou. Mléko svaříme a přilijeme za stálého míchání.

3

Procedíme, naplníme formičky a urovnáme je na pekáč. Naplníme ho do výše 2cm vroucí vodou a dáme do předehřáté trouby (120 stupňů Celsia) na 50 minut. Voda se nesmí vařit! Krém je hotový, když píchneme špejlí do hloubky a uvidíme čistý karamel.

4

Krém necháme vychladit přes noc. Nožem uvolníme okraje a vyklápíme. Každou porci zdobíme ušlehanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept