Špikovaná štika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špikovaná štika
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10376 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
800 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 950,5mg |
---|---|
Cholesterol | 109,0mg |
Draslík | 92,7mg |
Vláknina | 926,5mg |
Vitamín A | 537,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špikovaná štika postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce štiky osolíme, pokmínujeme a protkneme nudličkami slaniny, které jsme obalili v paprice. |
2 | Maso zprudka opečeme na rozehřátém másle po obou stranách. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme za občasného podlévání vodou, až maso změkne. |
3 | Před podáváním posypeme pokrm nasekanou petrželkou. |