Brambory s jablky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
10 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájené na kousky uvaříme v osolené vodě doměkka.
  • 2
    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na osminky. Krátce je osmahneme na másle, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  • 3
    Jablka promícháme s bramborami, rozmačkáme, vmícháme koření a nakrájenou, osmaženou slaninu. Pokrm podle chuti osolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 10. 8. 2016
Brambory s jablky
Místo mateřídoušky, kterou nemám, jsem dala čerstvý tymián. Použila bych i šalvěj. Recept musím pochválit, klidně by se mohla vynechat i slanina, ale to záleží na chuti každého. K takovéto příloze si dovedu přestavit nějaké jemné kuřecí nebo krůtí maso v různých úpravách. Palec nahoru.😎