Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Okurková omáčka 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1041
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

150 g Cibule
30 g Cukr krupice
1 l Hovězí vývar základní
50 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 g Nové koření celé
30 ml Ocet kvasný lihový
250 g Okurky nakládané
200 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Sůl
80 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 962kJ
5% Sacharidy 16 g
21% Tuky 16 g
68% Sodík 1 g
10% Bílkoviny 6 g
Okurková omáčka

Okurková omáčka postup přípravy receptu:

1

Na části tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme drcené nové koření, přisypeme prosátou mouku a připravíme zásmažku.

2

Zalijeme ji prochladlým vývarem a částí mléka, rozmícháme, osolíme a provaříme.

3

Před koncem varu přilijeme zbylé mléko a smetanu, přisladíme, okyselíme převařeným octem a přecedíme.

4

Okurky oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Podusíme je na zbylém tuku, vložíme i s tukem do omáčky a zamícháme.

5

Nakonec do omáčky přidáme máslo, dosolíme ji a povaříme.

6

Okurkovou omáčku připravujeme na vařené hovězí maso nebo na vařená vejce.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Okurková omáčka
Okurkovou omáčku občas vařím, jíšku už rovnou zaleji jak vývarem, tak i mlékem, ke konci přidávám smetanu. Okurky neloupu, můžou se nakrájet, ale já je strouhám na hrubém slzičkovém struhadle. Orestuji je na tuku, pak ještě přidám cukr a nakonec ocet a rovnou vše dávám do omáčky. Moc hezký recept, podle kterého uvaří i začátečník.blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept