Jednoduchý recept

Žampionová omáčka smetanová

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Žampionová omáčka smetanová 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1042
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

150 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
80 g Máslo čerstvé
600 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 ml Ocet kvasný lihový
200 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Sůl
50 g Tuk
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 904kJ
4% Sacharidy 14 g
21% Tuky 15 g
46% Sodík 917 mg
11% Bílkoviny 6 g
Žampionová omáčka smetanová
  • Žampionová omáčka smetanová
  • 1
  • Žampionová omáčka smetanová
  • 2
  • Žampionová omáčka smetanová
  • 3
  • Vložit obrázek

Žampionová omáčka smetanová postup přípravy receptu:

1

Na tuku mírně zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.

2

Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, dobře rozšleháme a mírně osolíme. Za občasného prošlehávání provaříme.

3

Ke konci varu přilijeme smetanu, přikyselíme octem, procedíme a přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, podušené na másle. Omáčku povaříme.

4

Žampionovou omáčku připravujeme na vařené vepřové, hovězí nebo telecí maso.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Žampionová omáčka smetanová
Žampionová omáčka smetanová vám bude určitě chutnat. Jestliže nevíte, jaký recept si dnes udělat a máte po ruce žampiony, rozhodně se nad ničím nerozmýšlejte a sáhněte po tomto receptu.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept