Jednoduchý recept

Žloutková (Holandská) omáčka

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Žloutková (Holandská) omáčka 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1045

Ingredience

50 g Citrony
300 ml Hovězí vývar základní
100 g Máslo čerstvé
10 g Sůl
100 g Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 110 kcal
Kilojoule 459kJ
0% Sacharidy 1 g
15% Tuky 11 g
24% Sodík 472 mg
4% Bílkoviny 2 g

Žloutková (Holandská) omáčka postup přípravy receptu:

1

Žloutky rozšleháme, přidáme chladný vývar zbavený tuku a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Směs se nesmí vařit, aby se nesrazila.

2

Do hustě vyšlehané směsi zvolna zašleháme vlažné rozpuštěné máslo a omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou.

3

Uchováváme ji ve vodní lázni.

Poznámka

Tato omáčka je vhodná jako doplněk k žampionům, jemné zelenině, ke smaženým pokrmům, rybám nebo k drůbeži.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Žloutková (Holandská) omáčka
Holandská omáčka byla výborná. Jen jsem použila přepuštěné máslo :) Samozřejmě tu zde měl hlavní slovo hovězí rib eye steak. Jako přílohu jsme měli zapečenou červenou řepu tongue

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept