Jednoduchý recept

Omáčka žloutková (na bernský způsob)

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 1046

Ingredience

50 g Citrony
300 ml Hovězí vývar základní
100 g Máslo čerstvé
10 g Sůl
100 g Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 110 kcal
Kilojoule 459kJ
0% Sacharidy 1 g
15% Tuky 11 g
24% Sodík 472 mg
4% Bílkoviny 2 g

Omáčka žloutková (na bernský způsob) postup přípravy receptu:

1

Žloutky rozšleháme, přidáme chladný vývar zbavený tuku a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Směs se nesmí vařit, aby se nesrazila.

2

Do hustě vyšlehané směsi zvolna zašleháme vlažné rozpuštěné máslo a omáčku přichutíme solí, citronovou šťávou, vorčestrem, estragonovým octem a sekanou petrželovou natí.

3

Uchováváme ji ve vodní lázni.

4

Tato omáčka je vhodná jako doplněk k minutkovým pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept