Recept

Jehněčí maso na paprice

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10478

Ingredience

1 ks Cibule
1000 g Jehněčí plec
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
100 g Slanina vepřová
2,5 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 595kJ
3% Sacharidy 11 g
50% Tuky 38 g
40% Sodík 797 mg
101% Bílkoviny 57 g

Jehněčí maso na paprice postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na menší kousky a osolíme.

2

V kastrole rozškvaříme drobně nakrájenou slaninu, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme dorůžova. Vložíme připravené maso, přidáme mletou papriku a dusíme, až šťáva vysmahne na tuk.

3

Maso zaprášíme moukou, podusíme a zalijeme vývarem (nebo horkou vodou). Přidáme rajčatový protlak (nebo čerstvá rajčata) a vše dusíme doměkka. Nakonec přilijeme kyselou smetanu a chvíli povaříme.

4

Podáváme s knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept