Novoroční dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Novoroční dort
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10490 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
200 g | Cukr moučkový |
150 g | Kompot ananasový |
140 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
200 g | Ořechy vlašské |
100 g | Poleva čokoládová |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
8 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 222,7mg |
Draslík | 209,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 225,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Kompot ananasový, Ořechy vlašské, Poleva čokoládová, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Novoroční dort postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo utřeme s cukrem a se žloutky. Přidáme nastrouhanou čokoládu, nastrouhané ořechy a mouku spolu s pevným sněhem ušlehaným z bílků. |
2 | Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme 1 hodinu. |
3 | Upečený a vychladlý dort rozkrojíme, naplníme ušlehanou smetanou a povrch polijeme čokoládovou polevou. Ozdobíme plátky ananasu a oslazenou šlehačkou. |