Jednoduchý recept

Řízky z mletého bůčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 10499

Ingredience

80 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
150 ml Olej stolní
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
600 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 970 kcal
Kilojoule 4 059kJ
4% Sacharidy 15 g
121% Tuky 91 g
15% Sodík 303 mg
39% Bílkoviny 22 g

Řízky z mletého bůčku postup přípravy receptu:

1

Prorostlý bůček omyjeme a nakrájíme na kostky. Dvakrát umeleme, osolíme, dobře zpracujeme a necháme odležet do druhého dne v chladu.

2

Z masa tvarujeme na mokrém prkénku tenké řízky. Obalíme je v těstíčku připraveném z vajec rozšlehaných s moukou. Smažíme v rozpáleném oleji.

3

Hotové řízky potřeme rozpuštěným máslem.

Poznámka

Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept