Recept

Slovenské brynzové strapačky

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10514

Ingredience

300 g Brambory
200 g Mouka pšeničná hrubá
1 hrst Pažitka
100 g Slanina vepřová
150 g Sýr Brynza
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 976kJ
13% Sacharidy 48 g
30% Tuky 22 g
22% Sodík 430 mg
34% Bílkoviny 19 g

Slovenské brynzové strapačky postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, trochu vody a vypracujeme husté těsto. Na prkénku odkrajujeme malé kousky těsta přímo do osolené vařící vody. Strapačky vaříme, dokud nevyplavou na povrch.

2

Uvařené vyjmeme z vody, propláchneme studenou vodou, omastíme rozškvařenou slaninou, přidáme rozmíchanou brynzu a vše dobře promícháme.

3

Strapačky přendáme na nahřátou mísu, znovu polijeme slaninou a posypeme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept