Mozečkové křupky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mozečkové křupky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10521 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 ks | Hovězí mozek |
1 ks | Křen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
150 g | Sádlo škvařené |
80 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 292,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí mozek, Křen, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mozečkové křupky postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme očištěný a spařený mozeček, osolíme, opepříme, přidáme vejce a vše podusíme. |
2 | Žemle nakrájené na plátky potřeme vychladlou směsí, vždy dvě spojíme potřenou stranou k sobě a namočíme do rozšlehaného vejce a obalíme ve strouhance. Na rozpáleném sádle smažíme dozlatova. |
3 | Podáváme horké s nastrouhaným křenem a nasekanou petrželkou. |