Recept

Krupicová polévka se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Krupicová polévka se zeleninou 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 10524
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 hrst Petržel - nať
40 g Pšeničná krupice
1 špetka Sůl
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 153 kcal
Kilojoule 639kJ
3% Sacharidy 13 g
14% Tuky 11 g
3% Sodík 59 mg
4% Bílkoviny 2 g
Krupicová polévka se zeleninou

Krupicová polévka se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Krupici osmahneme na rozehřátém másle dorůžova.

2

Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Polévku zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a mouky, zavaříme do ní osmahnutou krupici a dobře povaříme.

3

Nakonec do polévky přidáme špetku muškátu a nasekanou petrželku.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Krupicová polévka se zeleninou
Rychlá a dobrá polévka, zelenina se může použít jakákoliv a velmi vylepší chuť, pokud přidáme místo vody vývar, nebo jen část. Já si ho dávám po menších částech do mrazničky a mám ho vždy v zásobě. Za mě palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept