Salámový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salámový pudink
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10532 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Salám jemný |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 240,0mg |
Draslík | 151,7mg |
Vláknina | 242,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Salám jemný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salámový pudink postup přípravy receptu:
1 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. |
2 | Po částečném vychladnutí kaši osolíme, vmícháme do ní žloutky, nasekanou petrželku, nakrájený salám a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Směsí naplníme do 3/4 zavařovací sklenici a vaříme v páře asi 40 minut. |
4 | Uvařený pudink opatrně vyklopíme a nakrájíme na plátky. |
Poznámka
Pudink můžeme také upéci v zapékací míse v troubě.