Zadělávaná dýně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zadělávaná dýně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10537 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Dýně |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 296,6mg |
Draslík | 673,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Dýně, Kopr čerstvý, Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zadělávaná dýně postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou dýni podélně rozkrojíme a zbavíme semen. Nastrouháme ji nahrubo a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. |
2 | Do rozehřátého másla vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem, rozmícháme a povaříme asi 5 minut. |
3 | Potom přidáme podušenou dými, sůl, špetku květu, smetanu a kopr. Necháme přejít varem. Nakonec přilijeme trochu citronové šťávy. |
4 | Na talíři přelijeme zadělávanou dýní vejce uvařená natvrdo. |