Vaječné kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječné kari
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10547 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Pažitka |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 254,8mg |
Draslík | 337,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Kari koření, Pažitka, Rajčata, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vaječné kari postup přípravy receptu:
1 | Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Posypeme kari kořením, moukou a krátce osmahneme. |
2 | Přidáme na kousky nakrájená rajčata, kečup, vodu a mícháme, až vznikne hustá omáčka. Vaříme asi 5 minut. |
3 | Omáčku osolíme, dochutíme citronovou šťávou, vložíme na čtvrtky nakrájená, uvařená vejce a vše krátce prohřejeme. |
4 | Před podáváním vmícháme do omáčky nasekanou pažitku. |
Poznámka
Kečup můžeme nahradit rajčatovým protlakem.