Houbové lečo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbové lečo
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10550 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
160 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín celý |
4 ks | Paprika zelená |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
1 špetka | Vegeta |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 254,8mg |
Draslík | 680,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Paprika zelená, Pažitka, Rajčata, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Pepř černý mletý, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Houbové lečo postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme očištěné, nakrájené houby a krátce opečeme. Osolíme, opepříme, okmínujeme a dochutíme vegetou. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Podle potřeby podlijeme trochou vody. |
2 | K téměř měkkým houbám přidáme na kousky nakrájená rajčata a na nudličky nakrájené papriky. Vše dusíme doměkka. |
3 | Nakonec pokrm zalijeme rozšlehanými vejci a za stálého míchání je necháme ztuhnout. |
4 | Každou porci posypeme nasekanou pažitkou. |