Mletý biftek se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mletý biftek se sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10562 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Maso mleté - mix |
150 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 80,2mg |
Draslík | 231,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 760,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mletý biftek se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Do mletého masa přidáme vejce, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku, tymián a podle potřeby strouhanku. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme. |
2 | Ze směsi tvoříme namočenýma rukama placičky. Opečeme je po obou stranách na rozehřátém oleji dorůžova. |
3 | Na talíři obložíme bifteky rajčaty nakrájenými na dílky. |
Poznámka
Místo tymiánu můžeme do masové směsi přidat vegetu nebo kari koření.