Rýžový hrnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový hrnec
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10563 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
230 g | Hrášek |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
378,8 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřový bok |
1600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 91,8mg |
Draslík | 589,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Jablka, Olej stolní, Rýže loupaná, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rýžový hrnec postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém oleji zprudka osmahneme omytý, na kousky nakrájený bůček obalený v mouce. |
2 | Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, opranou a okapanou rýži a vše krátce opečeme. Zalijeme horkou osolenou vodou a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut. |
3 | Oloupané jablko nakrájíme na kostičky a spolu s hráškem vmícháme do rýže. Zvolna dovaříme. |
Poznámka
Jablka a hrášek můžeme nahradit rajčaty a paprikami.