Sachrovy řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sachrovy řezy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10571 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
20 g | Kakao - prášek |
60 g | Mandle mleté |
100 g | Marmeláda meruňková |
80 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka pšeničná hrubá |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 153,6mg |
Draslík | 103,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sachrovy řezy postup přípravy receptu:
1 | Celá vejce a cukr šleháme metlou nad párou do zhoustnutí. Odstavíme a šleháme až do úplného vychladnutí. Potom přimícháme kakao, mouku a mandle. |
2 | Připravené těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Po vychladnutí moučník podélně rozkrojíme, potřeme marmeládou a spojíme. Řezy podáváme ozdobené ušlehanou smetanou. |