Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kysané zelí na víně 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10579

Ingredience

1 ks Cibule
15 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
30 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
0,5 dl Víno bílé
600 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 137 kcal
Kilojoule 573kJ
4% Sacharidy 15 g
10% Tuky 8 g
4% Sodík 74 mg
4% Bílkoviny 2 g

Kysané zelí na víně postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí překrájíme a podusíme v trošce vody.

2

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle, přidáme zelí a za občasného zamíchání dusíme téměř doměkka.

3

Před koncem dušení přilijeme víno a podle chuti přidáme cukr a ocet.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Kysané zelí na víně
Jestliže si i v obyčejný den chcete připadat neobyčejně, použijte při vaření normálního pokrmu ingredienci, kterou byste jinak do jídla nedali. Třeba tento recept je tomu příkladem a opravdu se vyvedl. Vyzkoušejte ho. Bude vám moc chutnat.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept