Hlávkové zelí na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkové zelí na smetaně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10581 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 špetka | Kmín celý |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
600 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 16,0mg |
Draslík | 256,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkové zelí na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme máslo, kyselou smetanu, osolíme, opepříme a okmínujeme. Pod pokličkou dusíme doměkka. |
2 | Je-li třeba, podlijeme zelí při dušení trochou vody. |