Hovězí polévka s masem a nudlemi

170 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
256 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí kosti pečlivě omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme pepř a nové koření a zvolna vaříme.
  • 2
    Zhruba po hodině varu přidáme opláchnuté maso a za další hodinu i očištěnou, opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli. Vše dovaříme doměkka.
  • 3
    Uvařené maso i zeleninu vyjmeme a nakrájíme na menší kostičky. Do většího množství osolené vody zavaříme polévkové nudle a za občasného promíchání je uvaříme.Potom těstoviny scedíme, propláchneme a lehce promícháme s hovězím masem a zeleninou. Vše zalijeme trochou procezeného vývaru.
  • 4
    Vývar procedíme hustým cedníkem, přidáme polévkové koření a převaříme.
  • 5
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem, zeleninou a nudlemi až při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.