Hrušky pečené se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky pečené se smetanou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10614 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
4 ks | Hrušky |
10 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 157,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hrušky pečené se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Hrušky oloupeme, nakrájíme na osminy a vykrojíme jádřince. |
2 | V zapékací míse rozehřejeme máslo, položíme na ně vrstvu hrušek podlijeme 3 lžícemi vody a posypeme cukrem a vanilkovým cukrem. Dusíme 5-10 minut, až hrušky změknou. |
3 | Měkké hrušky přelijeme smetanou a krátce zapečeme v mírně vyhřáté troubě. Podáváme horké. |