Studená broskvová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená broskvová polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10630 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 842kJ
11% Sacharidy 40 g
1% Tuky 0 g
1% Sodík 11 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 404,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citrony, Cukr krupice, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Studená broskvová polévka postup přípravy receptu:
1 | Cukr svaříme s vodou a necháme vychladnout. |
2 | Omyté broskve oloupeme a vypeckujeme. Tři broskve prolisujeme a smícháme s cukrovým rozvarem, vínem a citronovou šťávou. Necháme dobře vychladit. |
3 | Před podáváním přidáme do polévky jednu jemně nakrájenou broskev. |