Tykev zapečená se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykev zapečená se smetanou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10646 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
70 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Tykev |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 441,2mg |
Draslík | 561,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 145,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Tykev, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tykev zapečená se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Tykve oloupeme a nakrájíme na dlouhé, úzké proužky. Uvaříme je v osolené vodě, ocedíme a necháme okapat. |
2 | Tykve urovnáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, pokapeme rozehřátým máslem a zapečeme v troubě. |
3 | Po chvíli přilijeme smetanu rozšlehanou se žloutky, znovu pokapeme máslem a dopečeme. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.