Pečená zelenina s uzeninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená zelenina s uzeninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10681 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 ks | Kedlubna |
200 g | Klobása vepřová |
2 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 39,7mg |
Draslík | 750,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kedlubna, Klobása vepřová, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená zelenina s uzeninou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. |
2 | Přidáme mletou papriku, drobně nakrájenou uzeninu a zeleninu, sůl a pepř. Podlijeme trochou vody, promícháme a pečeme doměkka. Dopékáme bez pokličky, aby se odpařila všechna tekutina. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem. |