Jednoduchý recept

Rajčatová rýže

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Rajčatová rýže 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10682

Ingredience

30 g Cibule
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
250 g Rýže loupaná
30 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
350 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 326kJ
15% Sacharidy 55 g
10% Tuky 8 g
10% Sodík 204 mg
8% Bílkoviny 5 g

Rajčatová rýže postup přípravy receptu:

1

Rýži spaříme vařící vodou, propláchneme studenou vodou, ocedíme a necháme okapat.

2

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme rajčatový protlak, utřený česnek a osmažíme. Vmícháme připravenou rýži, zalijeme 3,5dl vody, osolíme a přivedeme k varu. Rýži dusíme pod pokličkou na mírném ohni.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Rajčatová rýže
Pro ty, kdo mají na zahrádce vypěstovaná rajčata a neví co s nimi, je tu další úžasný recept (samozřejmě, že rajčata můžete koupit i v obchodě). Rajčatová rýže je vynikající přílohou, která vám zachutná jako naší rodině. Tento recept je rychlý, levný a musíte ho prostě ochutnat.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept