Recept

Hlávkové zelí s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10687

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
20 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
125 ml Voda pitná
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 74 kcal
Kilojoule 309kJ
3% Sacharidy 12 g
3% Tuky 2 g
6% Sodík 127 mg
5% Bílkoviny 3 g

Hlávkové zelí s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Omyté zelí nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, ponoříme do studené vody a oloupeme. Nakrájíme je na malé kousky.

2

Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Přidáme připravená rajčata, osmahneme je, vmícháme zelí, sůl, pepř, ocet a trochu vody. Vše dusíme za občasného zamíchání asi 20 minut. Nakonec pokrm mírně osladíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept