Jednoduchý recept

Máslová omáčka bílá - základní

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Máslová omáčka bílá - základní 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1069

Ingredience

750 ml Hovězí vývar základní
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 56 kcal
Kilojoule 236kJ
1% Sacharidy 4 g
5% Tuky 3 g
10% Sodík 198 mg
4% Bílkoviny 2 g

Máslová omáčka bílá - základní postup přípravy receptu:

1

Z rozpuštěného másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Zalijeme ji vlažným, nemastným vývarem, rozmícháme a provaříme.

2

Provařenou omáčku přecedíme přes hustý cedník.

3

Máslovou omáčku používáme jako základní při přípravě omáček k doplnění steaků nebo rybích, krůtích a kuřecích pokrmů. Do základní omáčky přidáme koření, bylinky, sýry nebo ovocné protlaky.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Máslová omáčka bílá - základní
Zkusila jsem připravit tuto základní omáčku a za mě palec nahoru. Přidávala jsem jen malinko másla a omáčku nebylo třeba přecedit. Je to fajn základ k dalším úpravám. Kdo si představuje, že je omáčky velké množství, jako např. k obědu, tak to ne. Je jen opravdu na doplnění k masům apd.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept