Vepřové maso zapečené v zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso zapečené v zelí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10690 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
100 g | Salám Turistický trvanlivý |
1 špetka | Sůl |
400 g | Vepřové ve vlastní šťávě |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 292,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 127,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salám Turistický trvanlivý, Vepřové ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso zapečené v zelí postup přípravy receptu:
1 | Maso vyjmeme z konzervy, sádlo oddělíme a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli. Přimícháme mletou papriku a zpěníme ji. |
2 | Na papriku vložíme maso nakrájené na kousky, česnek utřený se solí a překrájené kysané zelí. |
3 | Na dno vymaštěného pekáčku rozložíme polovinu připraveného zelí, poklademe je kolečky salámu a přikryjeme zbylým zelím. Pečeme v troubě asi 20 minut. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |