Recept

Krupicové knedlíky z odpalovaného těsta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 10695

Ingredience

120 g Cukr moučkový
400 g Krupice dětská
1 l Mléko polotučné
200 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh tvrdý
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,126 kcal
Kilojoule 4 709kJ
32% Sacharidy 116 g
69% Tuky 52 g
13% Sodík 255 mg
75% Bílkoviny 42 g

Krupicové knedlíky z odpalovaného těsta postup přípravy receptu:

1

Do hrnku dáme mléko, sůl a 80g másla. Uvedeme do varu a za stálého míchání přisypeme krupici. Uvaříme hustou kaši.

2

Do částečně vychladlé kaše vmícháme po jednom vejce a vypracujeme těsto.

3

Pomocí namočené lžičky vykrajujeme z těsta malé knedlíčky a ihned je vkládáme do osolené vařící vody. Vaříme asi 3 minuty.

4

Uvařené knedlíčky vyjmeme, polijeme zbylým rozpuštěným máslem, posypeme tvarohem a moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept