Krupicové knedlíky z odpalovaného těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicové knedlíky z odpalovaného těsta
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10695 |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
400 g | Krupice dětská |
200 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh tvrdý |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 269,0mg |
Draslík | 58,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krupicové knedlíky z odpalovaného těsta postup přípravy receptu:
1 | Do hrnku dáme mléko, sůl a 80g másla. Uvedeme do varu a za stálého míchání přisypeme krupici. Uvaříme hustou kaši. |
2 | Do částečně vychladlé kaše vmícháme po jednom vejce a vypracujeme těsto. |
3 | Pomocí namočené lžičky vykrajujeme z těsta malé knedlíčky a ihned je vkládáme do osolené vařící vody. Vaříme asi 3 minuty. |
4 | Uvařené knedlíčky vyjmeme, polijeme zbylým rozpuštěným máslem, posypeme tvarohem a moučkovým cukrem. |