Lokše z bramborového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lokše z bramborového těsta
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10697 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
700 g | Brambory vařené ve slupce |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 24,3mg |
Draslík | 716,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 9,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lokše z bramborového těsta postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. Přidáme sůl, mouku a vypracujeme hladké těsto. |
2 | Na pomoučeném vále z těsta vytvoříme dlouhý váleček, který nakrájíme na stejné dílky. Každý dílek rozválíme na lokšu (kulatou placku). Lokše upečeme na suché rozehřáté plotýnce po obou stranách. |
3 | Upečené lokše potřeme rozpuštěným sádlem, rozkrojíme na čtvrtiny a ihned podáváme. |
Zpočátku se mi těsto zdálo tuhé, ale vlivem soli trošku zřídlo a bylo akorát. Dobře se rozvalovalo. Nejlepší na pomazání je husí nebo kachní sádlo, to je pak náramná dobrota