Jednoduchý recept

Lokše z bramborového těsta

  • Slovensko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Lokše z bramborového těsta 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10697

Ingredience

700 g Brambory vařené ve slupce
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 637kJ
24% Sacharidy 85 g
35% Tuky 26 g
32% Sodík 638 mg
24% Bílkoviny 13 g

Lokše z bramborového těsta postup přípravy receptu:

1

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. Přidáme sůl, mouku a vypracujeme hladké těsto.

2

Na pomoučeném vále z těsta vytvoříme dlouhý váleček, který nakrájíme na stejné dílky. Každý dílek rozválíme na lokšu (kulatou placku). Lokše upečeme na suché rozehřáté plotýnce po obou stranách.

3

Upečené lokše potřeme rozpuštěným sádlem, rozkrojíme na čtvrtiny a ihned podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Lokše z bramborového těsta
Zpočátku se mi těsto zdálo tuhé, ale vlivem soli trošku zřídlo a bylo akorát. Dobře se rozvalovalo. Nejlepší na pomazání je husí nebo kachní sádlo, to je pak náramná dobrota smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept