Jednoduchý recept

Nákyp ze strouhanky s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10704

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
80 g Cukr moučkový
6 ks Jablka
5 dl Mléko polotučné
20 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
250 g Strouhanka
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 266kJ
28% Sacharidy 99 g
16% Tuky 12 g
23% Sodík 470 mg
24% Bílkoviny 13 g

Nákyp ze strouhanky s jablky postup přípravy receptu:

1

Strouhanku prosijeme a přidáme drobně nakrájená oloupaná jablka, cukr, skořici a citronovou kůru. Vše dobře promícháme.

2

Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme trochou strouhanky. Vložíme do ní připravenou strouhankovou hmotu a zapečeme ve vyhřáté troubě.

3

V mléce rozmícháme vejce, nalijeme na zapečený nákyp, vrátíme do trouby a dopečeme.

Poznámka

Upečený nákyp pocukrujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept