Jednoduchý recept

Vinný nákyp

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10706

Ingredience

150 g Cukr moučkový
20 g Máslo čerstvé
150 g Strouhanka
5 ks Vejce slepičí
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 427 kcal
Kilojoule 1 787kJ
16% Sacharidy 58 g
17% Tuky 13 g
18% Sodík 360 mg
21% Bílkoviny 12 g

Vinný nákyp postup přípravy receptu:

1

Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Přidáme strouhanku, pevný sníh ušlehaný z bílků a vše zlehka promícháme.

2

Těsto dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy, vložíme do pekáče s vodou a ve vyhřáté troubě nákyp zvolna upečeme.

3

Po vychladnutí nákyp vyklopíme z formy a polijeme vínem.

Poznámka

Hotový nákyp můžeme mírně pocukrovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept