Sýrové jehly smažené v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové jehly smažené v těstíčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1072 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g | Salám jemný |
10 g | Sůl |
750 g | Sýr Eidam cihla 40% |
300 g | Tuk |
120 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 158,3mg |
Draslík | 61,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 80,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Salám jemný, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové jehly smažené v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Sýr a salám oloupeme a nakrájíme na kousky široké půl centimetru. Střídavě napichujeme na špejli. |
2 | Vejce rozšleháme v mléce, přisypeme prosátou mouku, přisolíme a připravíme hustší těstíčko. |
3 | Hotové špízy v těstíčku smáčíme a v horkém tuku je smažíme do zlatavé barvy. |