Meruňková zmrzlina

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 140gramůCukr krupice
    • 5decilitrůMléko plnotučné
    • 15gramůSolamyl
    • 250gramůMeruňky
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
1 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do 3dl mléka nasypeme cukr a uvedeme do varu. Ve zbylém mléce rozmícháme Solamyl, nalijeme do vařícího mléka a necháme přejít varem.
  • 2
    Do vychladlé směsi zamícháme omyté, prolisované meruňky, dáme do zmrzlinového strojku a necháme zmrazit.
  • 3
    Zmrzlinu můžeme také mrazit v ledničce v miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.