Jednoduchý recept

Květákové řízky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10743

Ingredience

500 g Květák
1 dl Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 639kJ
7% Sacharidy 24 g
39% Tuky 29 g
14% Sodík 282 mg
16% Bílkoviny 9 g

Květákové řízky postup přípravy receptu:

1

Omytý květák uvaříme ve vařící osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme jej, ocedíme a rozsekáme na kousky.

2

Žemle nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a rozmělníme je. Přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a připravený květák. Vše promícháme.

3

Ze vzniklé hmoty tvarujeme menší řízky a po obou stranách je smažíme na rozehřátém oleji.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept